Het krampachtig de bevolking proberen vast te binden aan oude uitgangspunten is als mensen in kleren uit 1950 proberen te proppen, de mode is veranderd!

In de afgelopen verkiezingscampagne was de keuze van onderwerpen een zeer selectieve. Het was de keus van een aantal politici die dachten hiermee te kunnen scoren.

De PVV had/heeft hier en daar een poging gewaagd anderssoortig mensen aan te spreken. Dat is zeker goed gelukt.

 

Email aan Femke Halsema:Femke,
Ik ben een website aan het maken om mijn gedachten omtrent politiek Nederland te ordenen.

Het Nederland van 25 en 50 jaar geleden bestaat niet meer. Toch kiezen we nog steeds langs achterhaalde lijnen. CDA VDD PvdA. Alleen de meest succesvolle PVV is nieuw? Laat hier je gedachten eens over gaan? CDA is een holle lege niets zeggende kast die uitsterft. Af en toe vallen mensen erop terug. Voor 4 jaar terug. Het zal nog een keer schommelen. PvdA heeft geen achterban meer, de hard werkende vakbondsman bestaat niet meer. PvdA's zijn intellectuelen die niet voor Groenlinks kunnen kiezen omdat ze bang zijn met zo'n principiële keuze in een te kleine partij terecht te komen? D66 is te vooruitstrevend.

We zijn bang met zijn allen echte principiële keuzes te maken. We worden door de politiek dagelijks bedonderd. Echte problemen worden niet opgelost. Zelfs zou je kunnen stellen dat politici er per definitie niet toe in staat zijn. Politicus worden is een vak van niet te egosterke lieden die hun ziel verkopen om macht te kunnen uitoefenen. Jongetjes Mark, JanPeter, Wilders en Wouter bijv. Die bij een beetje winst de hele wereld lijken te bezitten en daar dan verder niets mee kunnen. Problemen oplossen, de economie goed inrichten, de politie aansturen is een ander vak en dat is/bezit de politicus per definitie niet.

Op www.chriscolijn.nu ben ik wat gedachten en kreten aan het verzamelen om te kijken hoe ik mezelf los kan maken van gangbare gedachten.

De huidige formatie: Mark heeft een nieuw fietsje gekregen en vindt er met goed fatsoen geen jongetje bij die met dat fietsje wil spelen. Niemand weet wat hem dat gaat kosten uiteindelijk. Wat overblijft zijn de jongetjes die nergens meer of nog toe horen en er groot belang bij hebben, in verbond het getal 76 iets voor te stellen wat ze alle 3 in hun eentje niet doen. Ze lopen behalve de PVV grote risiko's als het niet lukt6 gedecimeerd te worden. Wilders is pas aan de beurt als hij echt heeft laten zien niets anders te willen dan zijn zin te krijgen zoals een 4 jarige dat oefent: zeggen dat je dat wilt tot je het krijgt en dan weer iets anders willen.


Groet

Chris Colijn