Wat vinden we van het feit dat er in Nederland mensen “werken” zogenaamd in de prostitutie en de kassen als slaven. Zonder rechten en de mogelijkheid te gaan en staan waar ze willen. Welke politiek partij of stroming maakt zich hier druk over? Welke mensen weten het het Uberhaupt? En wat is de dreiging hiervan in de maatschappij.
Niet direct mensenhandel is de onvrijheid die mensen door de Islam ondervinden? Ik heb niet direct iets tegen de Islam maar wel tegen hun geloofsregels waarin ze mensen angst aanjagen als ze niet naar de letter van de Koran leven. Ik ken islamitische gezinnen en zie daar de angst regels van de Koran te overtreden.
In het verlengde hiervan ligt het trouwen met een buitenlandse partner, vaak levert dit na een aantal jaren problemen op waar de oorspronkelijke cultuur toch te overheersend wordt als oorspronkelijke leidraad in het leven.


Het CDA heeft de eerste ronde tactisch goed uitgespeeld. Deze ronde moest worden overgegeven. Kaarten opnieuw geschut. Het spelletje heet: Jij bent trots dat je gewonnen hebt maar ik wil niet met jou spelen. In feite geldt dit voor iedereen, die denkt mee te kunnen doen. Maar het sterkst voor de PVV en misschien de VVD. Zij kunnen niets en zijn uitgedaagd te laten zien dat ze nieuwelingen zijn die trots dachten te kunnen regeren maar hebben het uitdeelspel nog nooit gespeeld en daarom nu verloren. Ook ik moet nu oppassen niet te trots te worden in mijn conclusies want de afloop is ongewis. Allen houden de kaarten nog tegen de borst. De eerste ronde was voorspelbaar en is zo afgelopen. Het spel gaat verder. Het enige wat duidelijk is is Paars plus of paars uitgebreid. Wie speelt de echte eerste kleur die iets bekent?
Het lijkt onmacht vanwege de kleine groepen leden van de politieke partijen die over zijn. 32 en minder. De politiek lijkt en spel van mogelijkheden over hoop te helpen om zo de combinatie over te houden. Dit is een waagstuk omdat het lopen is op een smalle richel waar het nooit zeker is wanneer je evenwicht verliest.
Mark Rutte doet zijn best zijn jolige stemming te behouden, maar is een nieuweling die ook wordt, is vastgezet in zijn spel. Hoe houdt hij de club over waarin hij het voor het zeggen heeft. Afwachten maar.

Het is weer eens gelopen zoals altijd in de politiek, als je mensen voor wilt zijn, zeg je dat een bepaald onderwerp nog niet aan de orde is, de dag erop dat het te laat is. Lubbers heeft hem er netjes in gefietst, wat Mark niet lukte, lukte Ruud wel. De koningin stuurt je op weg een meerderheids kabinet te maken en ze laat een opening voor een minderheids en gedoogkabinet. De rest van de vriendjes willen niet met je nieuwe fietsje spelen. Ze vertrouwden je niet Mark, je zou zeggen als ze er een stukje op wilde fietsen wat ze dat kost en dat zouden ze niet willen. Dan maar vals spelen en net doen of je gek bent. Je verandert de regels. Hoe dit afloopt? Ze kunnen er komen omdat VVD te klein is, CDA weggevaagt is en PVV daar wil niemand mee spelen alleen als hun zetels meetellen wel natuurlijk. Ze kunnen er evtueel nog wel uitkomen maar niet voor lang. Hoogstens 2 maanden