Is het afgelopen of loopt het goed af?
De vraag is dan ook meteen voor wie? De PVV, VVD of het CDA of allemaal?
Daar ziet het nog niet naar uit. De blindheid is als je van morgen Nederland 1 volgde goed toegeslagen. De Telegraafjournalisten zijn volkomen verblind door de angst dat het als nog mis kan gaan. Als Wilders net zo kien op wraken in het gedoogakkoord zal hij Verhagen gister al wel gewraakt hebben we snel een andere formatie. Hij is nu toch wel scherper op zijn proces dan in de formatie, die al voorbij leek. Velen lopen alsvast maar vooruit op het poppetjes uitzoeken. Ik moet nog maar zien of dat ervan komt

Klaar is het nog niet, wat mij betreft heeft Rutte het aan elkaar gerotzooid!
De informateurs hebben een baantje bedongen om een oogje toe te knijpen als het op een betrouwbaar kabinet aankomt. Velen zijn in elkaar geslagen om zich maar aan de partij discipline te houden. Veel verstandige woorden zal ik er voorlopig niet meer aan wijden. Over gekken kun je alleen schrijven dat ze gek zijn.

Het meest wezenlijke van de formatie is dat hij aan elkaar gerotzooid is. Het is Mark Rutten het meest aante rekenen dat hij zich ertoe heeft laten verleiden. Informateur en formateur waarnemend voorzitter Henkie allemaal hebben ze een baantje verdient en gekregen of afgedwongen. Dan kan het niet mislukken, voor mij levert dit een onbetrouwbare MP op die met vriendjes opgescheept zit die niets kunnen of ook weer ja knikken. Verhagen denkt nu als minister op dezelfde manier mensen in elkaar te beuken, dat zal niet lukken. Opstelten is zo langzaam en ver van de mensen dat het niets oplevert enz etc.

Minister president Merkel is beginnen te begrijpen dat het anders moet. Haar begin is nog veel van het oude maar het begin is er. We hebben de buitenlanders zelf hier naar toe gehaald en belangrijker we hebben ze ook nodig. We hebben zelf geen mensen genoeg.
In 1970 werkte ik bij de jam van flipje in Tiel met de eerste Marokanen en woonde ik vlakbij de betonfabriek van Mijnlief in Druten dar werkten Turken, een van hun is getuige geweest van mijn huwelijk. Ik was trots op deze mensen te kennen en ze als vrienden te hebben. 40 jaar jater weten we dit niet meer. Wilders was ws net geboren en heeft de geschiedenis lessen niet opgelet.